2024 Sausio knygos

MĖNESIO KNYGOS

2/1/20242 min skaitymo

daug knygų viena ant kitos skaityklė popierinės knygos e-knygos
daug knygų viena ant kitos skaityklė popierinės knygos e-knygos

Sausis knygose

Niekada neplanuoju, kiek ir kokių knygų perskaitysiu per mėnesį. Esu absoliuti emocinė skaitytoja, kitaip tariant, knygą imu į rankas tada, kai ji "pašaukia" mane iš lentynos ant skaityklės. Retai kada iškart imu skaityti knygą vos ją įsigijus. Būtent dėl to, mano namų bibliotekoje daugiau neskaitytų knygų, nei skaitytų.

Sausio mėnesį iš namų lentynos netikėtai ištraukiau dvi knygas: P. Besson "In the absence of men" ir F. T. Lukens "So this is ever after". Pastarosios lentynoje gulėjo virš metų.

Viso per sausį perskaitytų knygų - 19. Formatai: 4 popierinės, 15 e-knygų. Nuotraukoje trūksta I. Alės "Migruojantys paukščiai", nes, kaip pavadinimas liudija, knyga jau migruoja per pažįstamų ratą.

Labiausiai patikusios:
- E. M. Lindsey "To touch the light". 200 puslapių nesiekianti novelė iš "Irons & Works" serijos. Lindsey buvo mano 2023-ųjų atradimas, autorių(they/them) knygos privertė nubraukti ne vieną ašarą. Novelė, apimanti Kalėdinį laikotarpį, nebuvo iš lengvųjų: pagrindiniai veikėjai Mario ir Viktor sudaužė ir sulipdė širdį su savo istorija. Mario - trans vyras, šefas, kurio visi bijo, bet gerbia, o Viktor, praktiškai aklas, tylus vyras, buvęs gerbiamas profesorius, persekiotas dėl orientacijos, todėl pabėgęs iš gimtinės, dabar dirbantis indų plovėju ir vos suduriantis galą su galu. Nuostabi meilės istorija apie likimo sulaužytus žmones ir antrus šansus į laimę.
- I. Alė "Migruojantys paukščiai". Ignės knygą jau apžvelgiau čia. Te noriu pridėti, kad tik keletas knygų yra privertusios mane užsinorėti viską mesti ir persikraustyti į kitą vietą. Autorės meistriškas rašymas paliesti giliausias sielos kerteles yra nenuginčijamas.
- B. Prescott "Until you" ir antra serijos dalis "And then you". Jautrios, klampios istorijos apie meilę, ištinkančią tuomet, kai mažiausiai jos tikiesi, ar net vengi. Nepamenu, kada paskutinį kartą skaičiau knygą, kurioje TAIP patiko dialogai. Absoliučiai įsimylėjau abi poras, vis tik, antroji knyga patiko kiek mažiau.
- F. T. Lukens "So this is ever after". Praėjusiais metais po viešo paskelbimo, kad YA žanras ne man, šįmet kategorišką pareiškimą atsiimu. Bent dalinai. Lukens sujungė fantastiką, humorą, puikius veikėjus ir veiksmo kupiną siužetą į labai fainą knygą, apie kurią kažkada parašysiu pilną apžvalgą.

Visos sausio knygos ir jų vertinimai:
- E. M. Lindsey "Scratcher" 4*
- E. M. Lindsey "Ornamental" 4*
- E. M. Lindsey "Fine Line" 4*
- E. M. Lindsey "Snakebites" 4*
- E. M. Lindsey "To touch the light" 5*
- E. M. Lindsey "Heavy hand" 4*
- E. M. Lindsey "Cover up" 3*
- I. Alė "Migruojantis paukščiai" 5*
- D. Roman "The fating" 3*
- B. Prescott "Until you" 5*
- B. Prescott "And then you" 5*
- P. Besson "In the absence of men" 3*
- E. Finley & S. James "The bastard and the Heir" 3*
- S. Barnhill "Train track princes" 3*
- J. Quinn "Jo bučinys" 2*
- C. Rochelle "Enter the multi-verse" 2*
- E. M. Lindsey "Halo" 4*
- E. M. Lindsey "Most of you" 3*
- F. T. Lukens "So this is ever after" 5*

Akivaizdu, kas iš autorių mane labiausiai traukė sausį :D